Ja det er altså fra Christiansø for 2 år siden - da var der sommer!

 

Domkirken i Karlshamn. Den ligger som et stoppested på pilgrimvejen der ender i la Compostella i Nordspanien. Krop og sjæl må været renset, når man har taget den gåtur.

Pænt rådhus i Karlshamn

Kateløen i regnvejr. Vi strandede der i et par timer, fordi færgen ikke gik så tit.

Vi kunne dog smile i regnvejret, og da der ikke var et øje på øen, fik jeg kameraet til at tage billedet, Billedet er noget sløret, fordi jeg havde glemt at tage en beskyttelseskappe af!

Og der var selvfølgelig sørget for friske forsyninger fra fiskemanden i Vâgge, en dejlig fiskeri og lystbaådehavn i udkanten af Karlshamn.

 

Så er vi kommet til Karlskrona, en meget smuk by, med et af Europas største bytorve.

Dettte er en retsbygning-meget pompøs

 

Og så lå der en utrolig smuk kirke, der var taget i brug som udstillingscenter - og det var en skam, for domkirken som også lå på bytorvet, og var den man brugte, var så grim, at jeg ikke gad at fotografere den.

 

Man er ikke i Karlskrona uden at se marinemuseet, det tager næsten en hel dag.

Jeg glemte lige Katellet, de rlå ved indsejlingen til havnen, på et skær der hedder Godnat!

Det er ikke statuer, men galionsfigurer fra de gamle svenske krigskibe, og der var mange af dem. Hende i forgrunden er der mere liv i!

Her er jeg inde i en skibssimulator med kunstig horisont. Det er utroligt som ens

sanser bliver snydt. I kan ligesom ane hvor stor bølger de sendte mig ud i, i skærgården ud for Gøteborg i en motortorpedobåd, Det var rigitg skægt, og se bare ansigtsudtrykket.

Der var masser af andre spændende ting og sager, så endnu en god dag.

 

Så er vi kommet til Kalmar, hvor hovedattraktionen selvfølgelig er Kalmar slot, tænk bare på Kalmarunionen, indgået af Margrethe den I, og også Chr.4. har indtaget slottet. Det er utrioligt velholdt.

Og vi cyklede selvfølgelig derud. Og det har vi gjort alle steder vi har været, og de elcykler har været en rigtig god investering. Grethe har aldrig ondt i sine knæ, og jeg bliver ikke forpustet.

Det er da flot!

Alle studenterne fra Kalmar vaR SPRUNGET UD DEN DAG, OG DE SKULLE ALLESAMMEN PÅ SLOTTET, MEN DE VAR HELDIGVIS PÅ VEJ UD, DA VI SKULLE IND. Men resten af dagen kørte de en stor lastbilkaravane rundt i byen og larmede rigtig meget og blev mere og mere fulde. Det blev vi ikke da jeg blev student -så vidt jeg husker.

Et smukt kassetteloft, lavet da arbejdlønnen var lav.

 

Svulstigt, men ikke fruen i forgrunden-

 

Og så havde de dækket bord til os -jeg ved ikke om svanen skulle plukkes, inden den skulle spises,

Panamhatten viser at der var godt vejr denne dag, Men den er sgu besværlig at cykle med - jeg tror den røg af en 3-4 gange

 

 

Og så deres domkirke - jeg tror det er samme arkitekt som havde tegnet den grimme på torvet i Karlskrona.

 

Lige bag ved slottet lå Gamla Stan, hvor der var huse tilbage fra 1300 tallet-  Her lå Kroningskirken, hvor Erik af Pommern blev kronet til konge over hele Norden, blev senere sprængt væk, af den svenske konge, for at alle skulle glemme den danske magtovertagelse, og så byggede de domkirken herover istedet for.

 

Så er vi kommet til Borgholm på Øland. En rigitg turisty, men sæssonen starter først til Sct.Hans, der er ligeså stor i Sverige, som juleaften i Danmark.

Her cyklede vi til Borghol slot, et minde om alle de krige der er ført i området.

Imponerende stort - 5000+ kvm under tag

 

 

Og så gennem et fredet naturområde, hvor der var urskov-helt stille bortset fra masser af fuglefløjt-meget smukt-

Og uden for enden af naturstien, lå Solliden slot, der blev bygget i 1906 af dronning Victoria (altså ikke hende fra England), men som stadig bruges meget af kongehuset som sommerslot, og det kan vi godt forstå:

 

  

 

og vandfald var der også

 

 

Vestervik

En gigant på skærende kurs

 

 

Grethe og Preben

Hjemmeside

Havnemiljø i Visby

 

Domkirken indvendig, men det blev til et kort klip, da de skulle igang med en vielse

 

En varm pige foran domkirken

 

Kirken fRA 1090

rET FLOT BEVARET I NÆSTEN 1000 ÅR

 

 

 

dET ER GODT AT SIDDE NED EN GANG IMELLEM